Cel mai mare ziar din Grecia se închide

Data actualizării: Data publicării:
Prime Minister Tsipras Meets With Chancellor Merkel In Berlin
BERLIN, GERMANY - MARCH 23: Demonstrators hold a Greek flag as they take part in a protest between the German federal Chancellery and the Bundestag prior to a meeting between Greek Prime Minister Alexis Tsipras and German Chancellor Angela Merkel on March 23, 2015 in Berlin, Germany. The two leaders are meeting as relations between the Tsipras government and Germany have soured amidst contrary views between the two countries on how Greece can best work itself out of its current economic morass. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Cotidianul cu cel mai mare tiraj din Grecia, Ta Nea, urmează să își înceteze apariția în câteva zile. Anunțul a fost făcut de proprietar, grupul Lambrakis (DOL), care a explicat într-un comunicat decizia prin datoriile pe care le are grupul, transmite Agerpres.

Prime Minister Tsipras Meets With Chancellor Merkel In Berlin
Foto: Gulliver/GettyImages

DOL nu mai dispune de resurse financiare, după ce băncile la care are datorii au instituit un regim de gestiune special, în cadrul căruia rețin toate veniturile grupului, atât din vânzarea ziarelor, cât și din publicitate, se arată în comunicat.

Alături de Ta Nea, al cărui tiraj zilnic este de 14.000 de exemplare, ar urma să dispară de pe piață și săptămânalul To Vima, tot al grupului DOL. Grupul mai deține și alte reviste, site-uri de informare, postul de radio Vima FM și este acționar la televiziunea Mega, de asemenea grevată de datorii mari.

Președintele DOL, Stavors Psycharis, este urmărit penal pentru fraude fiscale și spălare de bani. Grupul de presă DOL a fost, ca și altele din Grecia, extrem de critic la adresa premierului de stânga Alexis Tsipras. Guvernul acestuia s-a angajat să restabilească transparența în domeniul media, pe care îl consideră proprietatea unor oligarhi.

Comunicatul de sâmbătă al DOL afirmă că "angajații, cei care au slujit și slujesc valorile jurnalismului liber, luptă și vor continua să lupte pentru salvarea grupului, a titlurilor sale istorice și al celorlalte publicații ale sale", ceea ce potrivit AFP pare să indice că mai există speranțe de continuare a activității.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri