11 morţi într-un atac armat în Muntenegru, între care doi copii. Premierul țării anunță 3 zile de doliu național

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de poliție din Muntenegru.
Cel puţin unsprezece persoane au fost ucise vineri într-un atac armat în localitatea Cetinje. Foto: Profimedia

Unsprezece persoane au fost ucise vineri, între care doi copii, într-un atac armat în localitatea Cetinje, a anunţat RTCG, radio-televiziunea publică din Muntenegru, potrivit AFP. Alte 6 au fost rănite, două aflându-se în stare critică.

ACTUALIZARE 23:25 - 11 persoane, între care doi copii, au fost ucise vineri într-un atac armat în Muntengru, iar alte şase au fost rănite, a declarat presei un procuror după o investigaţie iniţială, relatează Reuters.

„Când am ajuns la locul crimei am văzut nouă cadavre, între care doi copii, şi alte două persoane au murit în drum spre spital, a declarat procurorul Andrijana Nastic pentru Vijesti TV.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Şase persoane au fost rănite, dintre care două sunt într-o stare critică, a declarat la rândul său jurnaliştilor Ljiljana Radulovic, directoarea spitalului central din capitala Podgorica, potrivit AFP.

Andrijana Nastic nu a precizat ce vârste aveau copii şi nu a dezvăluit detalii privind identităţile victimelor. Media au relatat anterior că printre cei răniţi s-ar afla un poliţist.

„Pot doar spune că atacatorul a fost ucis de un cetăţean (civil), a spus Nastic, în condiţiile în care presa a relatat anterior că acesta a fost împuşcat mortal de poliţie.

Presa a relatat că un bărbat din Cetinje a deschis focul la întâmplare în cartierul său după o dispută de familie.

Prim-ministrul Dritan Abazovic a declarat o perioadă de doliu de trei zile în ţară, începând de vineri seară.

„Am fost profund tulburat de informaţiile privind o tragedie teribilă la Cetinje. Transmit profundele mele condoleanţe acelor familii afectate şi tuturor celor care i-au pierdut pe cei iubiţi, a postat pe Twitter preşedintele Milo Djukanovic.


Știrea inițială

„Unsprezece persoane au fost ucise, iar şase au fost rănite, între care un poliţist”, a anunţat vineri această sursă, precizând că atacatorul este inclus în acest bilanţ.

Un poliţist din Muntenegru a confirmat, sub protecţia anonimatului, acest bilanţ pentru AFP, citat de Agerpres.

Drama s-a produs la Cetinje, la 36 km vest de capitala Podgorica, după ce atacatorul a fost implicat într-o ceartă familială, a precizat RTCG. El ar fi deschis focul la întâmplare în cartier după această dispută.

Atacatorul a fost ucis după ce a deschis focul asupra poliţiştilor.

Potrivit Reuters, care citează tot media locale, bilanţul este de 12 morţi, inclusiv atacatorul.

Este atacul armat cel mai sângeros produs în Muntengru de decenii, scrie France Presse.

Tragedia s-a produs în plin sezon turistic, în această ţară cunoscută pentru plajele pitoreşti mărginite de munţi.

Cetinje, fostă capitală regală, este situată într-o vale muntoasă care s-a confruntat cu o stagnare economică în cursul ultimelor decenii.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri