Cel puțin 11 morți la Varna, în urma ploilor puternice. Doliu național, decretat pentru 23 iunie

Data publicării:
masini bulgaria

ACTUALIZARE 9.15 Premierul Plamen Oreșarski a sosit la Varna și l-a criticat pe primarul celui de-al treilea oraș ca mărime din Bulgaria că a acționat inadecvat și că a fost preocupat mai degrabă să facă politică decât să-i ajute pe oameni.

Primarul se plânsese că joi nu a primit niciun ajutor din partea instituțiilor statului.

La Varna a venit vineri și ministrul Apărării, Anghel Naidenov, care a mobilizat forțele armate pentru a da ajutor localnicilor.

ACTUALIZARE 8.20 Guvernul a declarat zi de doliu național în data de 23 iunie.

ACTUALIZARE 8:00. Primarul din Varna a declarat că 11 persoane decedate au fost identificate.

________________________

Decesele a nouă persoane între care doi copii sunt confirmate, iar trei persoane sunt date dispărute, a precizat ministrul. Unul dintre decese a avut loc la Dobrici, de unde 150 de oameni au fost evacuați. Și situația din Veliko Tărnovo este gravă, după ce nivelul râului Iantra a crescut îngrijorător. Autoritățile au declarat stare de urgență.

Autorităţile locale avertizează că bilanţul victimelor ar putea să crească de la oră la oră.

În timpul nopţii, la Varna, echipele de salvare nu au putut să ajungă în multe case, care au fost înghiţite de puhoaie. Cantităţile de precipitaţii înregistrate pe metru pătrat au depăşit 75 de litri în 24 de ore la Varna în urma unei ploi torenţiale. În multe cartiere, alimentarea cu energie electrică şi liniile de comunicaţii au fost întrerupte, iar echipele de salvare nu au reuşit să ajungă în multe locuinţe inundate.

Ploi abundente, însoţide de vânt puternic şi grindină s-au abătut joi asupra întregii Bulgarii, inundând autostrăzi şi sute de case.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri