Sari la conținut

Cele mai periculoase oraşe din Europa la capitolul risc terorist

  

Bagdadul rămâne cel mai periculos oraş din lume, în contextul în care în ultimele 12 luni în capitala Irakului au avut loc 380 de atentate, soldate cu 3.654 de morţi.

Capitala Irakului este urmată în clasament de oraşele irakiene Mosul şi Ramadi, aflate sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

Mediafax notează că șase dintre cele mai periculoase zece oraşe din lume sunt în Irak, trei în Pakistan şi unul în Libia - Benghazi.

Oraşul Belfast, capitala regiunii britanice Irlanda de Nord, şi Parisul sunt cele mai periculoase oraşe din Europa, la capitolul risc terorist. Atentatele comise la Paris în ianuarie s-au soldat cu 17 morţi.

Pe lista oraşelor europene cu risc terorist figurează şi Atena, Bruxelles, Berlin, Nicosia, Priştina, Tirana, Skopje şi Monaco.

La capitolul destinaţii turistice cu risc terorist, cele mai periculoase oraşe sunt Ierusalim, Cairo, Nairobi, Bangkok, Tunis, Istanbul şi Las Vegas.

Citiți și Teroriști în bărcile cu imigranți! Un bărbat care a planificat atentatul de la muzeul din Tunisia, arestat în Italia