Cercetător olandez: Ne aflăm la mare distanță de scenariul imunizării colective

Data actualizării: Data publicării:
Test rapid pentru coronavirus
Test rapid pentru coronavirus Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Numărul persoanelor care au dezvoltat anticorpi din rândul donatorilor de sânge din Olanda a crescut cu puțin peste 2 procente în luna mai, comparativ cu o lună în urmă, arată un studiu realizat de cercetătorii din această țară.

Studiul realizat pe donatori de sânge din Olanda a descoperit că aproximativ 5,5% dintre ei au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus, au anunţat miercuri reprezentanţii companiei Sanquin, specializată în donaţii sangvine.

Studiul, realizat pe un eşantion de 7.000 de donatori în perioada 10 mai - 20 mai, oferă un posibil indiciu despre procentul real din populaţia olandeză care ar fi avut deja COVID-19.

Un studiu similar realizat în aprilie a găsit anticorpi la doar 3% din rândul donatorilor de sânge din Olanda.

„Aceasta ne arată că peste 90% dintre donatorii noştri încă nu au intrat în contact cu virusul, presupunând că toţi oamenii care au fost infectaţi dezvoltă apoi anticorpi”, a declarat Hans Zaaijer, directorul departamentului de cercetare din cadrul companiei Sanquin, potrivit Agerpres.

„Ne aflăm la mare distanţă de un scenariu al imunităţii colective”, a adăugat el, la postul public de televiziune olandez NOS.

Până marţi, 46.647 de infecţii cu noul coronavirus au fost confirmate în Olanda, inclusiv 5.967 de decese asociate COVID-19.

(Editor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri