Cercetători sârbi: Primul deces asociat COVID-19 în Europa, cu zece zile mai devreme față de raportarea din Franța

Data publicării:
Soluția macabră găsită de o țară din America de Sud pentru a face față deceselor de COVID: crematoriul mobil
Foto: Profimedia Images

Apar noi informații despre răspândirea coronavirus în Europa. Un studiu realizat de cercetători din Belgrad arată că boala COVID-19 a provocat moartea unui bărbat în Serbia în februarie anul trecut, cu 10 zile înainte ca primul deces asociat coronavirusului din Europa să fie raportat de Franţa, transmite Agerpres citând Reuters.

Un muncitor în construcţii în vârstă de 56 de ani din Belgrad, care nu a călătorit în afara ţării, a fost internat pe 5 februarie 2020 în spital cu febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie. El a murit câteva ore mai târziu şi o autopsie a arătat că decesul s-a produs din cauza pneumoniei.

Câteva luni mai târziu, oamenii de ştiinţă de la Institutul pentru Medicină Legală din cadrul Facultăţii de Medicină din Belgrad au găsit dovezi că bărbatul a murit din cauza COVID-19.

Medicul legist Milenko Bogdanovic a declarat că un studiu realizat de 12 experţi, publicat în revista "Frontiers in Medicine" săptămâna trecută, a sugerat că boala COVID-19 era prezentă în Europa cu mult înainte decât s-a crezut.

„COVID-19 a fost probabil cauza mult raportatei pneumonii de origine necunoscută din ianuarie şi februarie 2020”, au scris oamenii de ştiinţă care au realizat studiul.

Franţa a raportat primul caz de infectare cu coronavirus din Europa pe 24 ianuarie anul trecut şi primul deces asociat COVID-19 pe 15 februarie.

La nivel global au fost raportate peste 111 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 2.500.000 de decese, potrivit unui bilanţ Reuters. Au fost raportate infectări în peste 210 ţări şi teritorii de la primele cazuri identificate în China, în decembrie 2019.

Primul caz oficial de COVID-19 din Serbia a fost raportat pe 6 martie 2020. Coronavirusul a provocat până acum moartea a 4.351 de persoane în ţara cu o populaţie de aproximativ 7 milioane de locuitori.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri