„Charlie Hebdo”, de vânzare pe Internet cu 999.999 de euro!

Data publicării:
charlie hebdo - 7226481-AFP Mediafax Foto-ALBERTO PIZZOLI

FOTO: AFP/Mediafax Foto

Nu înseamnă că s-au și efectuat tranzacții la astfel de prețuri, atrage atenția Le Parisien.

Charlie Hebdo” are un preț de vânzare în chioșcuri de 3 euro, iar la negru pare să se fi vândut cu până la 40 de euro.

Pe eBay au apărut oferte de vânzare încă de marți, dar miercuri la prânz prețurile au crescut exponențial, atingând chiar 100.000 de euro, potrivit unui anunț de „vânzare imediată” postat de utilizatorul „fast-deliv”. Ofertantul precizează că este vorba despre un exemplar care „pare nou, dar a fost citit” și spune că este dispus să-l livreze „în orice colț al lumii”.

În cursul serii, însă, utilizatorul „guyoooom" oferea ziarul spre vânzare cu 999.999 de euro! Preciza că este „nou-nouț, nu a fost citit, este în stare perfectă”, scrie Les Echo.

Un alt ofertant, „weballergy13”, propune vânzarea exemplarului excepțional cu 75.000 de euro, în timp ce „centuryboy75” îl oferea la vânzare imediată cu 25.000 de euro. El preciza că „o parte din sumă va fi donată conducerii Charlie Hebdo”.

În afară de ultimul număr, alți ofertanți propun exemplare mai vechi din „Charlie Hebdo”, cum ar fi de pildă numărul apărut chiar în ziua atentatului sau cel din noiembrie 2011, când ziarul fusese rebotezat „Charia Hebdo”. Încă de săptămâna trecută licitațiile pe eBay atinseseră prețuri ridicate, notează Le Parisien.

Ceea ce se întâmplă pe eBay (...) este absolut indecent”, a acuzat Christophe Deloire, director general la Reporters sans frontières. „E un tip de comerț paralel care se organizează într-un mod absolut nedemn, lamentabil, indecent”, a adăugat el. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri