Christine Lagarde prevede un viitor strălucit pentru Europa şi zona euro

Data publicării:
Lagarde- Mediafax-3

"Cred că există un viitor strălucit pentru Europa şi un viitor strălucit pentru euro şi zona euro. Acest viitor depinde de continuarea reformelor structurale, consolidarea arhitecturii europene, în special a proiectului uniunii bancare, a a declarat Lagarde la Vilnius.

FMI anticipează pentru anul viitor o creştere economică de 0,9% în zona euro, după o contracţie de 0,6% prevăzută în acest an.

"Nu trebuie să uităm că majoritatea zonelor monetare au nevoie de mult timp pentru a realiza nu doar o uniune monetară sau bancară, ci şi o uniune bugetară", a spus Lagarde în timpul unei dezbateri la Universitatea din Vilnius.

Lagarde a lăudat Lituania pentru gestionarea crizei. Statul baltic cu trei milioane de locuitori, care speră să intre în zona euro în 2015, a luat măsuri drastice în 2009, după o contracţie economică de 14,8%.

Economia Lituaniei a reveni la creştere în 2010 (+1,4%), iar pentru acest an FMI anticipează un avans de 2,9%.

Lagarde a lăudat totodată eforturile Lituaniei pentru adoptarea euro în 2015, subliniind că acest fapt va permite reducerea costurilor de finanţare şi va asigura stabilitatea financiară a ţării.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri