Sari la conținut

Cinci atentate teroriste au fost dejucate, în ultimele luni, în Franța

„Poliţia franceză a declarat că a reuşit să dejoace un posibil atentat terorist. Duminică, un bărbat de 24 de ani, de origine franco-algeriană, a apelat serviciul de urgenţe mărturisind că a fost împuşcat ca urmare a unei tentative de jaf nereuşite. Imediat după ce l-au dus la spital, medicii, conform obligaţiilor, au anunţat poliţiştii, iar autorităţile franceze au intrat în stare de alertă”, relatează Sebastian Perju, corespondent Digi24.

Aşa au descoperit oamenii legii că tânărul ascundea în propria maşină pistoale-mitralieră Kalaşnikov, muniţie şi veste antiglonţ. Poliţiştii i-au scotocit imediat locuinţa unde au găsit dovezi că algerianul avea legături cu organizaţiile teroriste.

Documente în limba arabă care trimit la organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Statul Islamic. Acest individ se afla în contact cu o altă persoană, care este posibil să se afle în Siria şi cu care a pus la punct detaliile comiterii unui atentat”, a declarat François Molins, procuror.

De altfel, studentul de origine algeriană era monitorizat de serviciile secrete pentru că intenţiona să se alăture grupării teroriste Statul Islamic. Anchetatorii au interogat şi reţinut deja mai mulţi cunoscuţi ai tânărului.

Surse judiciare, citate de presa franceză, spun că algerianul se pregătea să atace una sau două biserici dintr-o suburbie a Parisului.

„Teroriştii ţintesc Franţa ca să ne divizeze. Răspunsul pe care trebuie să-l dăm este protejarea compatrioţilor noştri”, a declarat Manuel Valls, premierul Franţei.

Suspectul de terorism este bănuit şi că ar fi ucis o femeie de 32 de ani care a fost găsită împuşcată, în dimineaţa zilei de duminică, nu departe de domiciliul tânărului.

În Franţa este alertă teroristă de gradul 1 din luna ianuarie, când 17 oameni au murit într-o serie de atentate sângeroase care au început cu masacrul de la sediul publicaţiei de satiră Charlie Hebdo și au continuat la un magazin evreiesc.