Cinci persoane au fost arestate în Franţa şi Spania pentru uciderea unui traficant de droguri român

Data publicării:
guardia civil spania
Foto: Guliver/GettyImages

Cinci persoane au fost arestate în Franţa şi Spania pentru uciderea unui traficant de droguri român în 2013, la Carcassonne, în sudul Franţei, a anunţat vineri Garda civilă spaniolă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

guardia civil spania
Foto: Guliver/GettyImages

Românul, care avea 28 de ani şi locuia la Roquetas de Mar, în sud-estul Spaniei, participase la livrarea a 30 de kilograme de canabis cu maşina către Franţa. El a fost ucis de destinatarii transportului, la 20 octombrie 2013, pentru a nu fi nevoiţi să-l plătească, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Gărzii civile spaniole.

Un spaniol a fost arestat la Laujar de Andarax, în provincia spaniolă Almeria, şi patru francezi la Carcassonne şi Beziers, a precizat Garda civilă.

Potrivit procurorului din Narbonne (sudul Franţei), spaniolul i-a denunţat pe cei patru francezi, dintre care unul a fost însă eliberat rapid, iar ceilalţi trei, cu vârste între 20 şi 30 de ani, au făcut mărturisiri, acuzându-l pe spaniolul de 40 de ani că a fost autorul agresiunii şi că şi-a premeditat gestul.

Franţa a depus o cerere de extrădare a spaniolului, care după venirea sa în ţară va fi confruntat cu ceilalţi trei suspecţi, pentru a stabili dacă a existat sau nu premeditare, a menţionat procurorul francez.

Arestările au avut loc săptămâna aceasta, a menţionat Garda civilă, fără a face alte precizări.

Rămăşiţele pământeşti ale victimei au fost găsite la aproape un an după dispariţia sa la Berriac, în apropiere de Carcassonne, cu urme de răni produse de o armă albă.

Familia românului nu ştia nimic de implicarea acestuia în traficul de droguri, a dat asigurări poliţia spaniolă.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri