Cine erau româncele ucise de criminalul în serie din Cipru. „Ştiam că era în străinătate şi că este căsătorită”

Data actualizării: Data publicării:
victima romanca
FOTO : Facebook / Livia Florentina Bunea

Crime în serie în Cipru. O româncă şi fiica ei de 8 ani ar fi printre victimele unui bărbat ar fi omorât 7 femei, majoritatea imigrante. Este primul caz de criminal în serie din istoria Ciprului. Suspectul, un ofițer militar, şi-a recunoscut vinovăţia. Poliţia locală spune că cel puţin două dintre victime au fost abordate de criminal prin intermediul unui site de dating. În această seară, în faţa sediului preşedinţiei cipriote, va fi organizat un protest faţă de modul în care poliţia a investigat dispariţiile acestor femei.

Românca şi fiica ei au dispărut fără urmă în septembrie 2016. Familia şi prietenii sunt cei care au dat alarma, după ce nu au mai reuşit să ia legătura cu ele. Au intrat în apartamentul lor şi au găsit totul la locul lui. Misterul începe să se risipească după aproape trei ani - cele două ar fi fost printre cele şapte victime ale primului criminal în serie din istoria Ciprului. Vestea le-a îngrozit pe rudele și pe vecinii româncelor, din Buzău:

„Nu-mi vine să cred, nu cred, şi oare aşa să fie, vai de capul meu... Eu mereu am întrebat-o pe mama ei, ce fac fetele, nepoţica şi fata, şi zicea bine, bine şi de vreo doi ani nu ştiu dacă am mai văzut-o.” 

„Nu, demult i-a murit mama dânsei, bunica la fata, ştiu că are o fetiţă la rândul ei (păi şi fata ...) vai de mine. Ştiam că era în străinătate şi că este căsătorită.”

În Cipru, pe câmpurile de lângă capitala Nicosia, poliţia caută acum cadavrele victimelor.

Cu ajutorul unui dispozitiv de urmărire şi a unui robot, am inspectat partea de vest a puţului pe o suprafaţă de un metru şi până la o adâncime de 130 de metri. Sunt câteva zone critice unde căutările trebuie să continue”, spune Markos Trangolas - şef departament pompieri

Au găsit rămăşiţele a două femei, despre care se crede că sunt din Filipine, într-un puţ de mină dezafectat. Iar suspectul i-a condus ieri pe anchetatori la locul în care a îngropat un alt cadavru.

Vorbim de un criminal în serie care nu numai că le omora pe femei, dar le ducea şi în anumite zone, greu de descoperit cadavrele lor. De aceea şi cele două românce de care vorbim încă nu sunt găsite. Celelalte cadavre au fost găsite, dar sunt greu de identificat”, afirmă Nikos Koudounis, medic.

Printre victime s-ar mai afla femei din India şi Nepal. Despre ucigaş se ştie că are 35 de ani şi e ofiţer în armata cipriotă. Şi-a recunoscut crimele, dar, până acum, nu a spus de ce a omorât cinci femei şi două fetiţe, 6 şi 8 ani.

Cazul a şocat societatea cipriotă, iar furia oamenilor se îndreaptă acum către autorităţi, pe care le acuză că nu acordă suficientă atenţie dispariţiilor de persoane. Localnicii spun că dacă poliţia ar fi rezolvat măcar unul dintre aceste cazuri, criminalul nu ar fi ajuns să facă atâtea victime.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri