Cine este bărbatul care i-a tras o palmă lui Emmanuel Macron

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care Damien Tarel (stânga) îi trage o palmă președintelui Emmanuel Macron.
Momentul în care Damien Tarel (stânga) îi trage o palmă președintelui Emmanuel Macron. Sursă foto: captură video

Bărbatul acuzat că l-a pălmuit marți pe președintele francez Emmanuel Macron este liderul unui club de fani ai luptei cu săbii medievale și nu are antecedente penale, scrie Reuters, citând două surse apropiate anchetei. 

O sursă din poliție l-a identificat pe suspect ca fiind Damien Tarel, un tânăr de 28 de ani. Locuitorii din orașul său din sud-estul Franței, Saint-Vallier, care îl cunosc spun despre el că îi plac jocurile de epocă și că nu a mai cauzat probleme înainte.

Tarel este anchetat pentru pentru agresiune împotriva unui oficial public, a declarat un procuror local.

Emmanuel Macron, care se afla într-un turneu pentru a lua pulsul țării după pandemie, cu mai puțin de un an înainte de alegerile prezidențiale, a fost pălmuit marți în timpul unei vizite în regiunea Drome, când s-a apropiat de un grup de oameni strânși să-l vadă.

Președintele s-a îndreptat spre grup și a întins mâna spre bărbatul în tricou kaki, care însă i-a tras o palmă și a strigat "Jos Macronismul!" și "Montjoie Saint Denis" (vechi strigăt de luptă de pe vremea monarhiei).

Damien Tarel și încă un bărbat erau încă în arestul poliției miercuri, la o zi după incident, a mai spus sursa. 

Pedeapsa pe care o riscă pentru agresiune împotriva unui oficial public este de 3 ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.

Cine este Damien Tarel

Damien Tarel a condus un club local unde se practicau arte marțiale medievale europene, inclusiv lupte cu săbii, și a fondat un club de jocuri numit "Cavalerii Mesei Pătrate".

Aurélien Laniece, un prieten de-ai lui Tarel, a declarat pentru Reuters că acesta este un om cumsecade, care își ajută vecinii și căruia îi place să-și împărtășească pasiunile. 

Laniece s-a arătat surprins de articolele din presă care au dezvăluit că Tarel urmărea grupuri de extremă dreapta și grupuri monarhiste pe rețelele sociale. Reuters nu a mai putut verifica aceste lucruri, deoarece conturile lui Tarel nu mai sunt publice.

"Nu e genul de om care să facă asta (să lovească pe cineva  - n.r.). Perioada restricțiilor a fost dificilă, dar era nerăbdător să lucreze din nou după redeschidere", a spus Laniece.

Emmanuel Macron a declarat că nu s-a temut pentru siguranța lui și a continuat să dea mâna cu oamenii după incident.

"Violența, ura sunt de neacceptat, și în discurs, și în acțiune. Altfel, este amenințată însăși democrația", a declarat președintele după incident.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri