Cine este Severin Krasimirov, bărbatul reținut în Germania pentru uciderea jurnalistei Viktoria Marinova

Data actualizării: Data publicării:
arestat jurnalista

Suspectul în cazul jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost identificat ca fiind Severin Krasimirov, un tânăr de 21 de ani. Poliţia ar fi găsit sângele victimei pe hainele sale, conform unor surse citate de site-ul nova.bg, relatează News.ro. 

Citiţi şi: Culisele celui mai mare eşec electoral din istoria PSD

Conform unor informaţii neconfirmate oficial, bărbatul a fugit din Bulgaria pe 7 octombrie pentru a se ascunde în Germania, la mama sa şi tatăl său vitreg, în Stade, un oraş situat în apropiere de Hamburg.

O echipă a postului NOVA a stat de vorbă cu vecinii săi, care au declarat că sunt la curent cu investigaţia poliţiei. Bărbatul ar fi fugit în Germania la sfatul rudelor, după ce le-a spus ce s-a întâmplat. El a fost detectat de poliţie pe camerele de supraveghere din zona unde Marinova a fost ucisă sâmbătă.

„Am strâns suficiente dovezi care leagă direct suspectul cu scena crimei şi victima. Avem şi o parte a rezultatelor testelor ADN, care arata prezenţa materialului genetic al lui şi al victimei, pe hainele pe care le purta suspectul, iar urme ale ADN-ului sau au fost găsite pe corpul victimei”, a declarat ministrul de Interne bulgar.

Bărbatul a fost identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse.

Site-ul bulgar notează că probele ADN prelevate de la locul crimei au coincis 100 la sută cu cele ale suspectului reţinut în Germania.

Procurorul general al Bulgariei, Sotir Tsatsarov, a confirmat miercuri că un bărbat bulgar a fost reţinut în Germania şi a fost pus sub acuzare pentru violarea şi uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, scrie Reuters.

Bărbatul a fost arestat marţi la cererea Bulgariei, a declarat ministrul de Interne, Mladen Marinov, într-o conferinţă de presă la care au luat parte Tsatsarov şi prim-ministrul Boyko Borissov.

Autorităţile bulgare l-au pus sub acuzare pe bărbat şi se aşteaptă ca el să fie transportat de Germania în Bulgaria, a adăugat Marinov.

Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat duminică poliţia bulgară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri