Mistreții din pădure au distrus cocaină de 20.000 de euro

Data actualizării: Data publicării:
A herd of wild boars on a meadow with grass wet from dew.
Foto: Guliver/Getty Images

Cocaină în valoare de circa 20.000 de euro, ascunsă de traficanţii de droguri într-o pădure din Italia, a fost distrusă de mistreţi. Traficanţii au descoperit că drogurile îngropate într-o pădure de lângă Montepulciano (Toscana) fuseseră luate în picioare de animalele curioase.

Mistreţii au reuşit să deschidă pachetele în care se afla cocaina şi să împrăştie prin pădure o cantitate în valoare de circa 20.000 de euro. Întâmplarea a ieşit la iveală după ce poliţia a ascultat telefoanele unui grup suspectat de trafic de droguri - format dintr-un italian şi trei albanezi - şi a auzit pe unul dintre dealeri plângându-se de pierdere, scrie The Independent, citat de Agerpres.

Potrivit publicaţiei italiene IL Tirreno, traficanţii vindeau circa 2 kilograme de cocaină în fiecare lună în baruri şi cluburi de noapte din zona oraşelor Arezzo şi Siena.

O anchetă cu privire la activităţile grupului fusese lansată de către autorităţile italiene după uciderea unui tânăr albanez, în vârstă de 21 de ani, în mai 2019.

Se estimează că în prezent în Italia trăiesc circa două milioane de mistreţi, un număr dublu faţă de 2015, a indicat Coldiretti, cea mai mare asociaţie de fermieri din ţară, care susţine că guvernul nu a luat niciodată măsuri pentru a controla în mod corespunzător populaţia acestora.

Editor web: A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri