Comisar UE: Toate companiile aviatice din Rusia sunt pe lista neagră a siguranței aeriene. Pur și simplu au furat avioanele

Data actualizării: Data publicării:
Adina Vălean face declarații.
Comisarul European pe Transporturi, Adina Vălean a declarat că decizia vine în urma problemelor de securitate aeriană, deoarece companiile ruseşti nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță.

Comisia Europeană a adăugat alte 21 de companii aeriene ruseşti pe lista neagră în spaţiul comunitar. Comisarul European pe Transporturi, Adina Vălean a declarat că decizia vine în urma problemelor de securitate aeriană, deoarece companiile ruseşti nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță. Lista neagră a UE a conţine acum toate companiile care aparţin Rusiei.

Adina Vălean, comisar european: „Vă anunț în premieră că 21 de linii aeriene rusești au fost adăugate de Comisia Europeană pe lista neagră a siguranței aeriene. Aceasta nu este o decizie politică, este o decizie de natură tehnică și are la bază problemele majore pe care aceste linii aeriene le au privind certificatele de siguranță aeriană, de securitate, ale avioanelor operate de companiile rusești.

Practic sunt toate, toate au fost oricum interzise politic în baza primelor sancțiuni impuse Rusiei, ceea ce s-a întâmplat ulterior, știm foarte bine, că Rusia a furat pur și simplu avioanele pe care le avea în leasing, în majoritatea lor, iar aceste aeronave atât timp cât sunt folosite în zboruri comerciale plasează compania pe o lista neagră a siguranței în aviație, pentru că singura entitate care poate certifica siguranța unei aeronave este proprietarul”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri