Comisia Europeană anunță semnarea unui contract cu Pfizer-BioNTech, după anunțul despre vaccinul anti-COVID

Data actualizării: Data publicării:
ursula von der leyen purtand masca
Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Foto: Agerpres

Comisia Europeană va semna în curând un contract pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a anunțat luni Ursula von der Leyen, șefa CE.

Anunţul a fost făcut la câteva ore după ce cele două companii au declarat că vaccinul lor experimental are o eficienţă de peste 90%.

Comisia Europeană, care negociază cu producătorii de vaccinuri în numele statelor UE, a declarat în septembrie că a încheiat discuţii cu gigantul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech cu privire la furnizarea a 200 de milioane de doze potenţiale de vaccin împotriva COVID-19, cu opţiunea de a cumpăra încă 100 de milioane. Cu toate acestea, o înţelegere nu a fost încă semnată până acum.

„Comisia UE va semna în curând contractul cu ei pentru până la 300 de milioane de doze”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, catalogând anunțul ca „vești bune”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu câteva minute mai devreme, un important parlamentar de centru-dreapta din Parlamentul UE a spus că un acord este iminent. „Conform informaţiilor mele, contractul respectiv este pe cale să fie semnat”, a spus Peter Liese, potrivit Mediafax.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi şi Johnson & Johnson pentru potenţialele lor vaccinuri împotriva COVID-19.

Statele Unite, Japonia şi Marea Britanie au anunţat și ele acorduri de aprovizionare cu Pfizer / BioNTech.

Pfizer şi partenerul german BioNTech SE au anunțat luni că vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are o eficienţă de peste 90%, o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste un milion de oameni şi a afectat economia lumii. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de securitate şi se aşteaptă să solicite autorizaţia SUA luna aceasta pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului.

În prezent, aproape 20 de vaccinuri sunt în ultimele faze de testare și au avut rezultate promițătoare.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri