Comisia Europeană se asociază cu Shakira și Justin Bieber pentru a strânge bani pentru vaccinuri. Ce alte vedete participă

Data publicării:
Shakira la Superbowl
Foto: GettyImages

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va deschide sâmbătă după-amiază un summit pentru colectarea de fonduri pentru vaccinuri. La eveniment participă atât personalități politice, cum ar fi cancelarul german Angela Merkel, dar și vedete ale muzicii pop, ca Justin Bieber sau Shakira, relatează dpa, citată de Agerpres.

La dezbateri şi interviuri sunt aşteptaţi şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, actorul şi luptătorul Dwayne Johnson - The Rock, cântăreața şi actriţa Miley Cyrus, formaţia britanică Coldplay şi solistul american Usher. Programul include un concert care va fi difuzat online.

Scopul este mobilizarea pentru finanţarea cercetării în domeniul vaccinării, testării şi tratamentelor pentru coronavirus, arată un comunicat de presă. Comisia Europeană a strâns până acum în acest scop 10 miliarde de euro, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt Eric Mamer. El a adăugat că summitul şi concertul vor aduce mai multe fonduri „pentru a asigura accesul la vaccinuri oamenilor din întreaga lume, tuturor celor care au nevoie de ele”.

Artiştii au puterea de a inspira schimbarea. Ei îşi folosesc talentele pentru a servi unor cauze măreţe”, a spus von der Leyen.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri