Comisia Europeană, vizată de un COMPLOT terorist

Data publicării:
Berlaymont Comisia Europeana -AFP Mediafax Foto-GEORGES GOBET-1

Potrivit jurnaliştilor olandezi, teroriştii ţinteau Comisia Europeană deoarece un asemenea atac ar fi beneficiat de expunere maximă în presă.

Pregăteau un atentat. Una dintre ținte era Comisia Europeană”, afirmă canalul de televiziune olandez NOS, care citează surse sub acoperirea anonimatului. „Acțiunea urma să se petreacă după modelul atacului de la Muzeul evreiesc, având ca obiectiv uciderea a cât mai multor persoane”, afirmă televiziunea.

Cele două persoane arestate în Belgia, un bărbat și o femeie de origine turcă, au fost reținute la începutul lunii august, la sosirea pe aeroportul din Bruxelles. Cei doi veneau din Turcia, după ce fuseseră în Siria, dar domiciliul îl au la Haga. Cei doi vin des în Belgia. În apartamentul lor, poliția a găsit material de propagandă jihadistă, arme de foc și o vestă antiglonț.

Alți jihadiști ar fi căutați acum în Olanda, în urma anchetei lansate de autoritățile belgiene. Ancheta s-ar concentra asupra unui olandez de origine turcă, suspectat de legături cu rețele jihadiste.

„Suntem la curent cu aceste informații. Suntem siguri că autoritățile naționale urmăresc cazul cum se cuvine”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Câteva mii de funcționari lucrează în sediul Comisiei Europene. Bruxelles-ul găzduiește, de asemenea, sediul cartierului general al NATO și mai multe alte companii și organizații internaționale, dar măsurile de securitate din capitala belgiană sunt destul de discrete.

Statul Islamic, care controlează zone întinse din Irak şi Siria, a declarat război Occidentului şi aliaţilor săi. Gruparea are peste 30 de mii de luptători, dintre care cel puţin 2000 ar fi occidentali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri