Complicele lui Salah Abdeslam a fost arestat

Data publicării:
mohammed abrini

Parchetul Federal belgian a anunţat că a făcut cinci arestări în ancheta privind atentatele de pe 22 martie. Persoanele reţinute au legătură cu atacurile de la Aeroportul Naţional (Zaventem) şi de la metrou.

Procurorii au conformat ceea ce presa belgiană şi cea franceză au scris, pe surse. Printre cei arestaţi la Anderlect se află şi Mohammed Abrini. Acesta este cetăţean belgian cu origini marocane. El este considerat complicele lui Salah Abdeslam, în ancheta din Franţa referitoare la atentatele de la Paris. Pe 11 noiembrie, cu două zile înainte de atacuri, cei doi au fost surprinşi de camere de supreveghere ale unei benzinării de la periferia Parisului. Mohammed Abrini conducea un Renault Clio care a fost folosit, două zile mai târziu, de atentatori. Aceeaşi maşină ar fi fost implicată şi în atacurile de la Bruxelles.

De asemenea, acesta ar fi şi „bărbatul cu pălărie” - mai exact cel de-al treilea suspect din atentatele de la Aeroportul Zaventem. Autorităţile nu au confirmat această informaţie şi spun că fac în continuare verificări. 

Pe de altă parte, printre cei arestaţi în Belgia se află şi Osama K.. Acesta ar apărea pe imaginile înregistrate pe 22 martie în staţia de metrou Pétillon în compania lui Khalid El Bakraoui. Acesta din urmă a detonat în staţia Maelbeek explozibilul pe care îl avea asupra sa. Despre Osama K. se crede că este cel care a cumpărat dintr-un magazin din Bruxelles rucsacurile foloste de atentatori.

Citiţi şi:

ANCHETĂ. Traseul celui de-al treilea terorist de la aeroportul din Bruxelles

Salah Abdeslam dezvăluie de ce nu s-a aruncat în aer la Paris


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri