Confirmare oficială. Patronul lui Leicester City a murit într-un accident de elicopter

Data actualizării: Data publicării:
Vichai Srivaddhanaprabha Leicester accident elicopter
Vichai Srivaddhanaprabha, patronul echipei de fotbal Leicester, a murit într-un accident de elicopter Foto: Guliver/Getty Images

Elicopterul care s-a prăbuşit şi a luat foc sâmbătă seară în apropiere de stadionul echipei Leicester City îl avea la bord pe patronul clubului de fotbal, Vichai Srivaddhanaprabha, alături de alte patru persoane. Nimeni nu a supravieţuit, a transmis clubul britanic de fotbal, la peste 24 de ore la incident.

Leicester City v West Ham United - Premier League
Vichai Srivaddhanaprabha, patronul echipei de fotbal Leicester, a murit într-un accident de elicopter Foto: Guliver/Getty Images

La stadionul King Power va fi deschis o carte de condoleanţe pentru familiile celor care au pierit în tragicul accident.

Anunțul privind moartea patronului a fost postat duminică seara pe pagina de Facebook a clubului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Omul de afaceri thailandez era un apropiat al familie regale britanice. Era patronul unui imperiu de magazine duty-free, ce i-a adus o avere estimată de Forbes la aproape 5 miliarde de dolari. A cumpărat clubul Leicester în 2010 şi era foarte iubit de suporteri.

La 45 de minute după fluierul de final al partidei cu West Ham, elicopterul - cu patronul lui Leicester la bord - a decolat de pe gazon, aşa cum se întâmpla după fiecare meci de acasă al echipei din Premier League. Doar că de data aceasta, pilotul a pierdut controlul aparatului de zbor, povestesc martorii.

„Tot ce am văzut a fost elicopterul rotindu-se deasupra terenului de fotbal, ca şi cum nu ar fi fost controlat şi apoi am văzut cum se izbeşte de pământ şi izbucbneşte în flăcări. A fost îngrozitor”, a relatat un martor ocular.

Alţi suporteri care au fost de faţă au intrat în stare de şoc: „Am crezut că a fost o zi minunată, ştiţi, şi s-a sfârşit probabil ca cea mai neagră zi din istoria clubului de fotbal Leicester City”.

Cu Vichai Sivadanaprahpa patron, Leicester City a uimit lumea fotbalului în urmă cu doi ani, când a câştigat campionatul Angliei, deşi la începutul sezonului era văzută drept o candidată la retrogradare.

„Au creat o structură, au avut un plan, un viitor, tot ce ţine de asta. Sunt sufletul echipei de fotbal Leicester City, dacă nu ar fi fost ei, nimic nu ar fi fost posibil în ultimii ani. Câştigarea Premier League şi a ligii secunde, nimic nu ar fi fost posibil” – spune un fan.

„Vichai a împlinit 60 de ani anul trecut. A plătit pentru ca 60 de oameni să îşi înnoiască abonamentele. Mi-a cumpărat hanoracul ăsta şi mi-a dat tricouri şi geci. E foarte trist. Iar o să încep să plâng. Îmi pare rău!”, spune un suporter.

În mai 2017, omul de afaceri a cumpărat şi un club de fotbal din liga a doua din Belgia.

Citiți și:  Misterul elicopterului prăbușit la Leicester. Patronul clubului și fiica sa se aflau la bord

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri