Corbii din Turnul Londrei au îndepărtat profeția apocaliptică despre viitorul familiei regale și a Marii Britanii

Data publicării:
corbi

Marea Britanie este salvată de la apocalipsa Brexitului. Regatul va dăinui, spune legenda. Pentru prima dată după 30 de ani, corbii din Turnul Londrei au urmaşi.

Patru pui de corb au ieşit din ou spre sfârşitul lunii trecute. Venirea lor pe lume a fost mai puţin mediatizată decât cea a fiului prinţului Harry. Dar ei sunt foarte importanţi.

Legenda spune că dacă toţi cei şase corbi care trăiesc în Turnul Londrei vor părăsi această construcţie veche de aproape o mie de ani, gazda bijuteriilor coroanei britanice şi în prezent o populară atracţie turistică, atunci castelul şi întregul regat britanic se vor prăbuşi.

Se crede că începând din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost ţinut în Turnul Londrei pentru a evita îndeplinirea profeţiei, iar celor şase „rezidenţi” actuali li s-au alăturat recent patru pui, au precizat administratorii clădirii.

Doar unul dintre pui va primi un nume și va fi păstrat în Turnul Londrei

„Suntem foarte mulţumiţi să vă spunem că aici, în Turnul Londrei, avem acum patru minunaţi pui, aceasta fiind prima eclozare reuşită în Turnul Londrei după mai bine de 30 de ani”, a declarat Christopher Skaife, gardian şi păsărar-şef al turnului.

„Am decis că ar fi o idee bună să verificăm dacă putem să înmulţim corbii din Turnul Londrei, pentru a ne asigura viitorul. În definitiv, toate legendele ne spun că dacă aceşti corbi părăsesc Turnul Londrei, acesta se va prăbuşi şi un mare rău se va abate asupra regatului”, a adăugat el.

Doar unul dintre cei patru pui va fi păstrat în turnul londonez şi va primi numele de George sau Georgina, la fel ca toţii puii care se nasc de Sfântul Gheorghe, sfântul protector al Marii Britanii, a precizat Christopher Skaife.

De secole, un mic număr de corbi este păstrat şi îngrijit pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri