CORESPONDENȚĂ DE LA KIEV. Iulia Timoșenko, ovaționată, dar și contestată pe Maidan

Data publicării:
iuliaa

Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei a fost aclamată la scenă deschisă de peste zece mii de manifestanţi.

Când am sosit în Kiev, n-am recunoscut oraşul, cu maşini arse şi baricade. Dar este o altă Ucraină, o Ucraină a oamenilor liberi!”, a spus aceasta.

Oamenii au stat până târziu în noapte în Piaţa Independenţei şi nu doar ca să o asculte pe Iulia Timoşenko şi să sărbătoarească demiterea preşedintelui Viktor Inaukovici, ci şi ca să-şi plângă morţii. Cel mai nou bilanţ oficial al violenţelor din această săptămănă: 88 de oameni ucişi la Kiev.

Din scaunul cu rotile, Iulia Timoşenko le-a cerut oamenilor să nu renunţe la luptă până când nu vor duce la bun sfârşit ceea ce au început în urmă cu trei luni.

Până când această misiune nu va fi încheiată, nimeni nu are dreptul să plece de aici. Pentru că voi sunteţi cei care aţi schimbat totul, nu politicienii”, a declarat fostul premier.

Oamenii au aclamat-o pe cea care a fost flacăra Revoluţiei Portocalii din 2004, dar sunt sceptici că acum Iulia Timoşenko mai poate însemna schimbarea în bine a Ucrainei.

„Oamenii de pe Maidan nu au luptat pentru eliberarea Iuliei Timoşenko”, a spus un manifestant.

„Sunt precaută pentru că ea a mai fost la putere şi a făcut multe greşeli. Şi nu sunt sigură că va apăra interesele poporului”, a adăugat femeia.

De altfel, în timpul discursului fostului premier, în mulţime s-au auzit şi huiduieli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri