Corespondență Digi24 de la Kiev: Atmosferă aparent calmă în capitala Ucrainei

Data publicării:
Violente Kiev Ucraina 20 februarie -AFP Mediafax Foto-SANDRO MADDALENA

Preşedinţia ucraineană anunţase anterior că a ajuns la un acord cu liderii opoziţiei şi cu emisarii europeni prezenţi la Kiev. Înţelegerea ar fi trebuit semnată în urmă cu o oră, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până în acest moment.

Trimisul special Digi24 în Ucraina, Laurenţiu Rădulescu, este la Kiev transmite că atmosfera este aparent calmă la această oră. În Piața Independenței sunt aproximativ 5.000 de persoane care protestează și care mențin în continuare baricadele.

Președintele Parlamentului ucrainean a semnat o rezoluție care condamnă utilizarea violenței. Rezoluția a fost susținută de 236 dintre cei 238 de parlamentari prezenți.

Însă, protestatarii încă nu cred în documente semnate și în înțelegeri îăntre putere și opoziție, mai transmite corespondentul Digi24 la Kiev. Totodată, Laurențiu Rădulescu mai spune că trupele speciale ucrainene, temutele Berkut, ar fi făcut un pas înapoi în ultimele 4-5 ore.

O informație care nu a fost confirmată oficial este că mai mulți politicieni au plecat cu curse charter din țară, printre ei ar fi și ministrul de Interne.

În urmă cu puțin timp președintele Viktor Ianukovici a anunțat că au început procedurile pentru alegeri anticipate și întoarcerea la Constituția din 2004.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri