Corespondență Digi24 din Crimeea. Simferopolul nu recunoaşte puterea de la Kiev

Data publicării:
simfeee

Misiunea lor este să îi ţină la distanţă pe susţinătorii noii puteri de la Kiev, pe care rusofonii îi numesc neo-fascişti şi îi acuză de lovitura de stat. Alături de militarii ce poară uniforme fără însemne stau de pază şi localnici, care s-au autodenumit „gardieni”, transmite trimisul special al Digi24 în Crimeaa, Bogdan Ocnaru.

„Totul este bine, e pace şi linişte. Nu s-a întâmplat nimic, nimeni nu a avut de suferit”, spune unul dintre aceștia.

„Nimănui nu-i este frică de aceşti soldaţi. Toţi sunt bucuroşi să-i vadă. Fac poze copiii cu ei. Noi le mulţumim pentru că ne apără şi noi ne simţim mai în siguranţă”, adaugă un bărbat.

Intrarea în aeroportul din capitala Crimeei este foarte bine păzit de toţi aceşti bărbaţi, printre ei şi soldaţi care nu poartă însemne. Se spune despre ei că ar fi ruşi.

Dacă la aeroport păzeau soldaţi, în faţa Parlamentului din Simferopol stau doar civili. În centrul oraşului, în ultimele zile nu au mai fost organizate manifestaţii, dar din când în când străzile sunt străbătute de maşinie din care flutură steagul republicii autonome.

Toate acestea sunt semne că localnicii vor mai degrabă apropierea de Rusia, decât de Europa, aşa cum au cerut manifestanţii de pe Euromaidan.

Pe copaci au fost lipite afişe în care oamenii spun că vor să scape de fascişti şi că pământul Crimeei este pământ rusesc. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri