Corespondență Digi24 din Franța: Poliția și armata patrulează pe străzi, mașinile suspecte sunt verificate

Data publicării:
Atac armat Paris Franta revista Charlie Hebdo - Guliver GettyImages

Raluca Lunculescu, trimisul special Digi24 la Paris, relatează de la sediul revistei Charlie Hebdo. Locul în care atacatorii au tras cu arme Kalașnikov este și la această oră izolat de poliție. Anchetatorii încă mai caută indicii cu privire la atentatul de ieri, când 12 oameni au fost uciși de doi suspecți.

În privința celui de-al treilea suspect, un tânăr de 18 ani, care s-a predat aseară, nu au fost formulate acuzații oficiale pe numele său, asta deoarece nu este foarte clar cum a participat el la aceste evenimente. Colegii de liceu spun că ieri, la prânz, când a avut loc atacul armat, el se afla la cursuri.

Cât despre ceilalți doi suspecți, frații Said și Cherif Kouachi, în vârstă de 34 și respectiv 32 de ani, sunt încă în libertate. Acest lucru sperie cel mai multe populația franceză.

După atacul de ieri, nivelul de alertă a fost ridicat la Paris la nivelul de „alertă atac terorist”, ceea ce înseamnă că în tot orașul sunt patrule ale poliției și armatei, în special în locurile publice: metrou, piețe publice și gări. Forțele de ordine opresc mașini pentru verificări la întâmplare, iar acest lucru probabil că se va întâmpla atâta timp cât principalii suspecți sunt în libertate.

În cursul serii, Parisul se pregătea pentru o nouă manifestare a solidarității sub semnul „Je Suis Charlie”. Trimisul special Digi24 în Franța, Raluca Lunculescu, descrie atmosfera chiar de pe strada la capătul căreia se află redacția „Charlie Hebdo”:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri