CORESPONDENȚĂ DIN CRIMEEA. Sevastopol, un port sub control rusesc

Data publicării:
ocnaru crim

Armata rusă are de partea ei populația și reușește să intre fără în bazele ucrainene fără a face uz de forță, transmite trimisul special al Digi24 în Crimeea, Bogdan Ocnaru.

Trupele ruse din Crimeea duc un adevărat război psihologic împotriva militarilor ucraineni, care sunt alungaţi sau blocaţi în unele baze.

Situaţia nu s-a îmbunătăţit deloc, e dificil. În ultimele două zile aproape toate avioanele noastre au fost avariate”, spune Oleg Podavalov, comandant de brigadă.

La Sevastopol, soldaţii ruşi primesc ajutor şi din partea localnicilor, care nu recunosc noul regim de la Kiev.

„Noi stăm aici ca să nu treacă nimeni, ca să nu se întâmple ca în Liov, unde naţionaliştii au intrat în unităţile militare şi au furat armament. A dispărut armamentul şi acum sunt împuşcaţi poliţişti şi agenţi de circulaţie”, spune unul dintre aceștia.

Prin punctele de control, localnicii spun că nu fac decât să fie solidari cu soldaţii ruşi de aici, din Crimeea. „Unde suntem noi este Rusia” - este unul dintre mesajele pe care le întâlneşti peste tot.

Autorităţile regionale din Crimeea au anunţat că vor naţionaliza întreprinderile şi vor adopta rubla rusească în republica autonomă.

Probleme nu sunt doar în republica autonomă Crimeea. În estul Ucrainei, la Doneţk, guvernatorul autoproclamat al regiunii şi 70 de manifestanți care ocupaseră sediul guvernului au fost reținuți de poliția ucraineană. În timpul nopţii, partizanii şi opozanţii apropierii de Rusia s-au bătut în faţa clădirii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri