Video Cozi lungi în fața magazinelor din Anglia, după redeschiderea acestora. Răbdarea oamenilor a fost testată

Data actualizării: Data publicării:
oamenii stau la coada in fata unui magazin din Londra dupa redeschidere pandemie
Mai multe persoane stau la coadă în prima săptămână în care magazinele neesențiale din Anglia s-au redeschis de când a fost instituită carantina la nivel național. Londra, Marea Britanie (Foto: Leon Neal/ Getty Images)

Cozi lungi s-au format la magazinele deschise săptămâna aceasta în Anglia. În unele cazuri, lumea nu a mai avut răbdare să aștepte din cauza restricțiilor în spațiile comerciale, potrivit imaginilor difuzate de Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Noile date arată cum clienții cumpărau deja mai mult în luna precedentă, transmite Reuters. Vânzările de produse au crescut cu 12% în mai iar vânzările la produse nealimentare s-au ridicat cu aproape 15%.

Luna trecută, magazinele de grădinărit și alte câteva tipuri de comercianți și-au putut redeschide ușile. Și vânzările de carburant au crescut cu aproape 50%, de vreme ce oamenii au început să folosească mașinile din nou.

Însă situația este departe de a fi o recuperare economică. Comerțul cu amănuntul este mai mic cu peste 13% în comparație cu aceeași perioadă din 2019, iar având în vedere că șomajul va crește, consumul va rămâne scăzut pe o perioadă lungă de timp.

De asemenea, datoria publică a Regatului Unit este mai mare decât întreaga sa economie, după un împrumut masiv luat de guvernul Boris Johnson în luna mai.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri