Criză majoră în Italia, țara cu cea mai mare comunitate de români

Data publicării:
EU Interior And Justice Ministers Meet In Innsbruck
FOTO: Getty Images

Criză majoră în Italia, țara cu cea mai mare comunitate de români. Deja măcinată de serioase probleme economice, Italia ar putea avea în plus și o furtună în politică. Un controversat politician naționalist s-a întors împotriva guvernului din care face parte și cere alegeri anticipate, la nici un an de la formarea cabinetului.

Controversatul ministru de Interne al Italiei Matteo Salvini, liderul uneia dintre cele două partide care formează coaliția de guvernare, spune că înțelegerea cu populiștii nu mai funcționează. Singura șansă pentru deblocarea situației, spune naționalistul, sunt noi alegeri.

Matteo Salvini, ministrul Italian de Interne: „Dacă văd că cineva vrea să mă oprească, atunci decizia trebuie să se întoarcă la poporul italian”.

Mirat de această cerere, premierul Italiei i-a cerut ministrului naționalist să explice italienilor de ce își dărâmă propriul guvern.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: „Să explice națiunii și să se justifice în fața votanților care au crezut în promisiunile de schimbare motivele pentru care a decis să întrerupă abrupt și înainte de vreme acțiunile guvernului”.

Parlamentul s-ar putea reuni săptămâna viitoare pentru a discuta și vota o moțiune de cenzură împotriva actualului cabinet. Dar se poate ca președintele să nu dizolve Parlamentul, deoarece în septembrie și octombrie trebuie discutat și aprobat bugetul pe 2020.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri