Cum a răspuns poliția britanică, chemată să investigheze petrecerea cu alcool la care a luat parte Boris Johnson în timpul lockdownului

Data publicării:
boris johnson bea o bere intr-un pub
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a ieșit într-un pub, după relaxarea restricțiilor. Foto: Profimedia Images

Poliţia britanică va prelua ancheta privind o petrecere din grădina de la Downing Street 10, reşedinţa oficială a premierului Boris Johnson, organizată primăvara anului 2020, în timpul lockdown-ului național, dacă investigaţia internă guvernamentală ajunge la concluzia că există elemente ale unor potenţiale fapte penale, a anunţat joi seară poliţia metropolitană londoneză (Met).

„Poliţia metropolitană ţine legătura cu biroul cabinetului în legătură cu această anchetă. Dacă ancheta identifică dovezi de comportament care potenţial sunt o faptă penală, ea va fi transferată poliţiei metropolitane pentru analiză suplimentară”, se arată într-o declaraţie a poliției, preluată de Reuters, potrivit Agerpres.

Și parlamentarii britanici au cerut implicarea poliției în ancheta privind petrecerile care ar fi avut loc în Downing Street 10 în timpul lockdown-ului.

Boris Johnson a prezentat miercuri scuze în parlament pentru că a participat la petrecerea în cauză, declarând că regretă ce a făcut şi că a crezut că întâlnirea de la Downing Street 10, care a avut loc la 20 mai 2020, era o reuniune de muncă.

Parlamentarii de opoziţie au spus că Johnson ar trebui să demisioneze. În plus, chiar unii membri ai formaţiunii sale, Partidul Conservator, au afirmat că el ar trebui să renunţe la post dacă se va stabili că a încălcat regulile stricte pe care le-a introdus guvernul pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Conform mai multor media, această petrecere ar fi fost organizată în grădina din Downing Street la 20 mai 2020, în prezenţa liderului conservator, în vârstă de 57 de ani, şi a soţiei sale Carrie, într-un moment în care interacţiunile sociale erau limitate drastic.

Poliţia a confirmat luni că este „în contact” cu guvernul în legătură cu acest caz care ar putea face obiectul unei anchete pentru încălcarea regulilor sanitare.

În mai 2020, locuitorii din Marea Britanie nu se puteau întâlni decât cu o singură persoană în afara locuinţei, într-un loc public, în exterior şi cu condiţia de a păstra o distanţă de doi metri.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri