Cum a reacționat Vladimir Putin la atentatele de la Bruxelles

Data publicării:
vladimir putin GettyImages-179664025 1

 

Vladimir Putin / FOTO: Gulliver/GettyImages

Președintele condamnă cu fermitate aceste crime barbare care au fost comise” astăzi, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, citat de agenția Tass.

Președintele Rusiei s-a declarat încrezător autorii atentatelor și complicii lor vor primi pedeapsa pe care o merită și le-a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Trei explozii au avut loc la aeroport şi la metroul din Bruxelles, în apropiere de sedii ale instituţiilor comunitare, şi au făcut 13 de morţi şi 35 de răniţi. Premierul Belgiei şi câţiva membri ai cabinetului au fost duşi într-un clădire sigură, la o adresa necunoscută. Acolo este o celulă de criză şi de acolo urmăresc situaţia. Câţiva români erau la aeroportul Bruxelles în momentul exploziilor şi au reuşit să scape cu viaţă.

E o uluială generală. Străzile sunt aproape pustii. Niciun fel de trafic de vehicule. Ici-colo văd câte une trecător-doi. Din primele reacții și discuții pe care le-am avut aici în Parlament, prima întrebare a oamenilor de aici a fost: Ce dracu' fac belgienii?Răspunsul e în aer. Faimosul Abdeslam, capturat la Bruxelles acum câteva zile, a stat patru luni în Bruxells fără ca nimeni să știe de lucrul ăsta, timp în care multă lume inteligentă bănuia că e în Siria. Bruxelles-ul continuă să fie o crescătorie de terorişti recrutaţi din ghetorurile arabe. Și nimeni şi nimic din nenumăratele, suprapusele și ineficientele servicii belgiene, care se calcă în picioare, nu reuşesc să facă ceva”, a declarat, la Digi24, europarlamentarul Traian Ungureanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri