Cum a reușit copilul din autobuzul incendiat la Milano să dea alarma, deși era legat și nu mai avea telefonul mobil

Data actualizării: Data publicării:
copiii autobuz milano italia

Bărbatul care a incendiat la Milano un autobuz în care se aflau 51 de copii a acționat pe cont propriu și nu are legătură cu gruparea teroristă Statul Islamic, au precizat autoritățile italiene.

copiii autobuz milano italia

Ousseynou Sy, cetățean italian de origine senegaleză, trebuia să îi transporte pe elevi la o sală de sport. Însă pe drum, bărbatul a deviat de la traseu și le-a spus copiilor că „de aici nu iese nimeni viu”. El a ajuns cu autobuzul pe marginea drumului, l-a stropit cu benzină, apoi l-a incendiat.

Înainte de a comite acest gest extrem, el i-a legat pe copii și le-a luat telefoanele mobile. Potrivit La Repubblica, unul dintre copii a reușit să se elibereze și să ia un telefon care căzuse pe jos și să sune la poliție.

Copilul a povestit că toți cei din autobuz erau înspăimântați. „Eram toţi înspăimântaţi, totul era foarte înfricoşător. A aruncat multă benzină pe jos, ne-a legat şi ne-a luat telefoanele, ca să nu sunăm la poliţie. Dar unul dintre telefoane, al colegului meu, a căzut pe jos. Atunci m-am dezlegat şi l-am luat de pe jos şi am sunat la carabinieri şi la poliţie”, spune copilul.

Poliția a luat în serios apelul copilului și a trimis imediat echipele de intervenție, care au pus mai multe filtre prin oraș, pentru a-l prinde pe șofer. Acesta a reușit însă să treacă de mai multe baraje ale forțelor de ordine, până când s-a oprit cu autobuzul într-un parapet și nu a mai putut înainta. Acesta a fost momentul în care carabinierii au reușit să spargă geamurile autobuzului și să îi elibereze pe copii.

Ousseynou Sy a incendiat apoi autobuzul, iar 14 copii au ajuns la spital, intoxicați cu fum. Bărbatul a declarat că a vrut prin gestul său să răzbune moartea refugiaților care și-au pierdut viața încercând să fugă din Siria traversând Marea Mediterană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri