Cum a supraviețuit un copil 40 de minute îngropat în zăpadă. Salvamontiștii spun că e un miracol

Data actualizării: Data publicării:
avalansa

Un băiețel de 12 ani a fost salvat cu bine, după ce a fost surprins de o avalanșă în Alpii Francezi și a stat îngropat în zăpadă mai bine de 40 de minute, scrie The Guardian.

Copilul a fost găsit în viață, iar acest lucru i-a surprins pe salvatorii care au spus că este „un miracol”. Poliția franceză din orașul Bourg Saint-Maurice a declarat că băiețelul schia pe o pistă de lângă resortul La Plagne, când a fost surprins de o avalanșă, alături de alți șapte schiori.

Copilul a început să se rostogolească la vale și a fost singurul din grupul de schiori care a rămas îngropat în zăpadă. El a fost târât mai bine de 100 de metri de impactul avalanșei.

Echipajele de salvare au intervenit de urgență cu un elicopter și cu câini antrenați special pentru astfel de misiuni. Un câine l-a descoperit pe copil teafăr, iar echipajele au reușit să îl scoată cu bine de sub zăpadă.

„Este un miracol. În a doua zi de Crăciun, am mai primit un cadou”, a spus șeful poliției. Șansele de supraviețuire în cazul oamenilor prinși de avalanșe sunt minuscule după 15 minute de la producerea incidentului. Membrii echipei de intervenție spun că băiatul a reușit să supraviețuiască în mare parte deoarece căile sale respiratorii nu au fost astupate de zăpadă, așa cum se întâmplă adeseori în astfel de cazuri.

Copilul nu a fost rănit grav, dar a fost totuși transportat la spital.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri