Cum comentează propaganda rusă prezenţa lui Juncker la Sankt Petersburg şi cum profită de acest lucru pentru a falsifica istoria

Data publicării:
juncker

Jean-Claude Juncker intenţionează să fie prezent la Forumul Exonomic Internaţional de la Sankt Petersburg, din 16-18 iunie, titrează portalul rusesc RT (fost Russia Today), ocazie cu care organul de presă agreat de Kremlin notează: „Preşedintele Comisiei Europene ar fi primul lider al unei instituţii UE care vizitează Rusia de când acesteia i-au fost impuse sancţiuni, în martie 2014, pe fondul conflictului din Ucraina”.

În acest context, RT relevă, citând relatări din presa străină, faptul că decizia lui Juncker cunoaşte o rezistenţă crescând din partea Statelor Unite, ca şi a unora dintre statele europene.

Tot despre opoziţia SUA şi a unor ţări, în speţă cele Baltice, vorbeşte şi portalul Sputniknews, parte, la fel ca RT, a braţului extern de propagandă a regimului Putin.

Sputniknews face însă un pas mai departe şi, în stilul deja consacrat cu alte şi alte ocazii, dă o interpretare contrară faptelor din teren, înlocuind termenul „anexare” cu cel de „reunificare”. „Bruxelles-ul, Washington-ul şi aliaţii lor au introdus mai multe runde de sancţiuni după reunificarea Crimeei cu Rusia în 2014, acuzând Moscova de amestec în conflictul ucrainean. Rusia a negat acuzaţiile şi a introdus un embargo de un an la alimente, în august 2014, care a fost între timp extins de câteva ori”, se arată în ştirea Sputniknews.

Ştire care, pe lângă introducerea termenului "reunificare" mai conţine o inexactitate: în dosarul ucrainean, Rusia a fost acuzată în primul rând de declanşare a conflictului armat, nu doar de amestec în treburile interne ale unui stat.

Detalii despre decizia lui Juncker de a se deplasa la Sankt Petersburg şi primele reacţii pe canalele diplomatice şi în media occidentală.

Mai jos, pe larg despre "lovituri" ale presei ruse din ultimii doi ani şi avertismentele lansate de analişti şi servicii de informaţii din Occident.

Războiul dezinformării. Jurnaliștii ruși au difuzat o știre inventată despre o fetiță ucisă de bombardamentele ucrainene

Presa germană avertizează: Propaganda rusă încearcă să destabilizeze Europa prin metodele KGB

DOSAR. Propaganda, arma eficientă a războiului modern

Occidentul, ținta ofensivei mediatice a Rusiei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri