Cum evoluează cazurile de COVID-19 în Europa de Est față de Europa de Vest. Unde se situează România

Data publicării:
Blood sample tube positive with COVID-19
Foto: Gettyimages

Cazurile noi de COVID-19 raportate zilnic în Europa de Vest sunt în scădere constantă, în schimb în Rusia şi anumite zone din Europa de Est sunt în creștere, anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

"În acest moment, în Europa, în Europa de Vest observăm un declin constant. Nu este rapid, dar există un declin constant în noile cazuri raportate zilnic, ceea ce înseamnă că numărul de cazuri noi este încă semnificativ, dar scade, cu excepţia Rusiei şi Europei de Est, unde încă vedem ascensiunea", a declarat marți purtătoarea de cuvânt OMS, Margaret Harris, potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Rusia a ajuns la 423.741 de cazuri de coronavirus raportate, devenind a treia ţară din lume cu cele mai multe înregistrate, după SUA și Brazilia.

România reprezintă un caz separat: față de Europa de Est, unde OMS raportează creșterea numărului de cazuri, țara noastră se află pe o pantă descendentă, ajungând marți la cel mai mic număr de cazuri din ultimele două luni.  

Harris a mai spus că nu are informaţii că ar avea loc discuţii cu administraţia Trump, care a anunţat vinerea trecută că va părăsi agenţia din cauza modului în care a gestionat pandemia. "Nu am nicio informaţie despre o înştiinţare oficială", a precizat ea.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri