Cum rezolvă londonezii criza locuinţelor: Containere de metal transformate în garsoniere, de trei ori mai ieftine

Data publicării:
containere-1

O fundaţie britanică a găsit o soluţie pentru criza de locuinţe ieftine din Londra: transformă containere în locuinţe, apoi le închiriază tinerilor cu venituri reduse. Există deja adevărate cartiere cu astfel de cutii transformate în case în care britanicii preferă să se mute pentru a putea economisi bani ca să-şi cumpere mai târziu o locuinţă adevărată.

Containerele metalice sunt transformate în garsoniere dotate cu o baie mică şi un spaţiu care înlocuieşte o bucătărie. Pentru mulţi tineri cu venituri foarte mici, aceasta este soluţia ideală.

Când eşti înăuntru, nici nu simţi că te afli într-un container, ci ai impresia că eşti într-o cameră de hotel”, spune Louise Stephenson, locatară a unui astfel de surogat de casă.

Fundaţia care a venit cu ideea, Forest YMCA, investeşte 20.000 de lire pentru transformarea uriaşei cutii din metal într-un spaţiu de locuit. Apoi închiriază containerele cu 75 de euro pe săptămână - un chilipir în comparaţie cu preţul de pe piaţa imobiliară din capitala britanică, printre cele mai scumpe din lume. Închirierea unei garsoniere în Londra porneşte de la 250 de lire pe săptămână şi poate ajunge la 600 de lire, în funcţie de zonă.

Costul locuinţelor în Londra face ca soluţia oferită de noi să fie esenţială. Nu pretind că este o soluţie pentru toată lumea sau o soluţie pe termen lung. Dar pentru tineri este un ajutor şi le oferă timp până la găsirea unei soluţii pe termen lung”, arată Timothy Pain, directorul fundaţiei Forest YMCA.

Fundaţia deţine 30 de astfel de containere şi deja nu mai este singura care oferă această variantă pentru locuit.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri