Cum s-au descurcat autoritățile din Ungaria sub cod roșu de caniculă

Data publicării:
debrecen

Pe strazile din Debrecen doar cei curajoşi au ieşit astăzi. Aerul, ieşit ca din cuptor, a fost irespirabil chiar şi pentru cei mai sănătoşi oameni. Temperaturile extreme s-au făcut simţite încă de dimineaţă. La ora 11, termometrele arătau 38 de grade Celsius. Iar o oră mai târziu, 40 de grade transformau străzile în adevarate capcane pentru cei cu afecţiuni cardiace sau pulmonare.

Câţiva voluntari au ajutat primăria din Debrecen şi au lucrat la un cort unde oamenii se puteau răcori, feriţi de soare, cu un pahar cu apă rece.

Distribuim apă minerală trecătorilor şi răcorim principalele artere rutiere cu ajutorul unor utilaje de stropire”, a spus Tamás Baranyi, purtătorul de cuvânt al primăriei Debrecen.

În alte colţuri ale oraşului, localnicii au căutat cu disperare o oază de răcoare. Fântânile din oraş s-au dovedit salvarea.

Am ajuns la cea mai fierbinte zi a verii. La sfârşitul săptămânii viitoare maximele vor fi iarăşi peste 30 de grade”, a afirmat Lajos Hadházi, reprezentantul staţiei meteorologice din oraș.

Meteorologii au avertizat că acest val de căldură ar putea fi urmat în această noapte de furtuni puternice cu vânt şi scăderi bruşte de temperatură, chiar şi cu 10 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri