Cum se simte primul voluntar din Marea Britanie care a primit un vaccin experimental împotriva coronavirusului

Data publicării:
elisa
Foto: Twitter

Primul voluntar din Marea Britanie care a primit o doză de vaccin experimental împotriva coronavirusului anunță că se simte bine, după ce în presă apăruseră zvonuri că a murit.

Dr. Elisa Granato, care este microbiolog, face parte dintre voluntarii care au primit vaccinul experimental dezvoltat de Universitatea Oxford. Ea a fost injectată joia trecută, iar duminică au apărut zvonuri că a murit din cauza complicațiilor survenite în urma vaccinării.

Răspunsul ei a venit mai întâi pe Twitter: „Nimic nu se compară cu senzația când te trezești și citești un articol fake care anunță că ai murit... Mă simt bine, oameni buni”.

Și guvernul a dezmințit știrea și a făcut apel ca lumea să nu mai distribuie știri false.

Ulterior, Elisa Granato a distribuit și un clip video în care spune că este „foarte vie”, că bea un ceai și menționează chiar și data la care se filmează (duminică, 26 aprilie). 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dr. Elisa Granato este unul dintre cei doi voluntari care ia parte la experiment și s-a declarat încântată că poate ajuta astfel la dezvoltarea unui vaccin.

Universitatea Oxford a produs un vaccin pe care îl testează deja și susține că până în septembrie vrea să producă un milion de doze.

 

Editor: B.P.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri