Cum va lupta Marea Britanie cu știrile false

Data publicării:
Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
BIRMINGHAM, ENGLAND - OCTOBER 05: Prime Minister Theresa May delivers a speech during the fourth day of the Conservative Party Conference 2016 at the ICC Birmingham on October 5, 2016 in Birmingham, England. In her first speech to conference as Prime Minister Theresa May is expected to reach out to the centre ground and try to appeal traditional Labour voters. (Photo by Matt Cardy/Getty Images)

Marea Bitanie va avea o structură guvernamentală specială pentru combaterea ştirilor false şi pentru descurajarea campaniilor de dezinformare ale altor state, informează Agerpres.

Conservative Leader Theresa May Addresses Party Conference
Theresa May / FOTO: Gulliver / Getty Images

„Trăim într-o epocă a ştirilor false şi a relatărilor divergente. Guvernul va răspunde cu o utilizare mai bună şi mai intensă a comunicaţiilor de securitate naţională pentru a combate aceste provocări complexe interconectate”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May.

Anunţul a fost făcut după o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate, din care fac parte miniştri şi oficiali din domeniul securităţii şi care a aprobat rezultatele preliminare ale unei analize ample privind capacitatea Marii Britanii de a răspunde la toate tipurile de ameninţări.

„Vom porni de la capacităţile existente prin crearea unei unităţi speciale privind comunicaţiile de securitate naţională. Aceasta va avea ca sarcină combaterea dezinformării din partea unor actori statali şi a altor tipuri de actori. Îi va descuraja în mod mai sistematic pe adversarii noştri şi ne va ajuta să facem faţă priorităţilor noastre de securitate naţională”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

El nu a oferit detalii despre cum va funcţiona această unitate şi despre locul unde îşi va avea sediul.

Theresa May a acuzat anterior Rusia de amestec în alegeri şi presa rusă de răspândirea de ştiri false şi de imagini modificate în încercarea de a submina instituţii occidentale.
Rusia neagă acuzaţiile că s-ar fi implicat în scrutine din alte ţări, cum a fost referendumul din iunie 2016 din Marea Britanie privind Brexit-ul şi alegerile prezidenţiale din SUA din acelaşi an. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri