Cursa temerarilor din Dusseldorf. 300 de oameni au înotat în Rin, la cinci grade Celsius

Data publicării:
inot

Termometrele arătau doar cinci grade Celsius în momentul în care cei 300 de germani din Dusseldorf s-au aruncat în apele Rinului. Lucru care a contat însă, prea puţin, iar la fel de puţin a contat şi că apa avea în acel moment doar patru grade.

„Am crescut pe malurile Rinului, am intrat pentru prima oară în aceste ape când aveam şase ani. Din punctul meu de vedere, Rinul este cel mai frumos fluviu. E grozav, îmi place să mă bălăcesc în apele lui”, a spus unul dintre înotători.

Cei mai mulţi dintre germanii temerari nu au părut deranjaţi de cei şase kilometri parcurşi înot. Pentru ei, evenimentul înseamnă întâi de toate relaxare şi distracţie.

„A fost un eveniment aparte, pentru mine e a treia oară când fac asta. Am început destul de târziu, dacă aş fi avut 25 de ani în acel moment probabil că aş fi participat la mai multe ediţii”, a mărturisit un bărbat.

„Discutăm diverse lucruri, râdem, ne hârjonim, este amuzant. Ne distrăm pe cinste, avem parte de multă distracţie”, a spus o înotătoare.

Cursa a durat aproximativ 45 de minute, iar toţi cei care au trecut linia de sosire au primit medalii din partea organizatorilor. Şi nu doar medalii - cu toţii s-au încălzit cu o cană de vin fiert, sau, după caz, de ceai fierbinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri