Cinci români morți, 18 dați dispăruți în urma cutremurului din Italia

Data actualizării: Data publicării:
Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 38
ACCUMOLI. Foto: Gulliver/Getty Images

Cinci cetățeni români au murit în urma cutremurului de ieri noapte din Italia, informează Ministerul Afacerilor Externe. 18 români sunt în continuare dați dispăruți de către rude.

Magnitude 6.2 Earthquake Hits Central Italy
AMATRICE. Foto: Gulliver/Getty Images

Actualizare 19.41. Un nou bilanț anunțat de MAE: 18 români sunt dați dispăruți în urma cutremurului din Italia. Alte cinci persoane au decedat, iar cinci sunt rănite.


 

Potrivit ultimelor informații obținute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului este de cinci persoane”, informează MAE într-un comunicat de presă.

„În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane. Verificările sunt în derulare. În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acționează în coordonare cu autoritățile italiene și întreprinde toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află și alţi cetățeni români”, precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiilor cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în această tragedie şi acordă întreaga asistență necesară în continuare.

După aproape 48 de ore de la cutremurul cu magnitudinea 6 care a zguduit centrul Italiei, bilanțul provizoriu al persoanelor decedate a ajuns la 247. Echipele salvare muncesc necontenit şi au reuşit să scoată în viaţă oameni prinşi de zeci de ore sub dărâmături.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri