Corespondență din Italia | Imaginile dezastrului

Data actualizării: Data publicării:
cutremur burgo sant antonio

Au trecut mai bine de 24 de ore de la cutremurul care a lovit centrul Italiei, iar urmările sunt devastatoare. Zeci de case au fost făcute una cu pământul de seismul de magnitudine 6,5, care a provocat o spaimă uriaşă printre oameni. Imaginile din acele zone dau fiori.

28 de mii de oameni din centrul Italiei şi-au petrecut noaptea sub cerul liber, în corturi, adăposturi improvizate sau la cunoştinţe, dupa ce regiunea a fost devastată de cutremur. A fost cel mai mare seism care a lovit Italia în ultimii 36 de ani. Singura veste bună este că nimeni nu a pierit sub dărâmături. Însă cel puţin 20 de oameni au fost răniţi, unii foarte grav.

Elevii nu merg la cursuri azi la Roma, după cutremurul care a afectat mai multe clădiri din capitala Italiei. În plus, trei biserici din Cetatea Eternă stau să se prăbuşească, aşa că nimeni nu mai poate intra acolo.

Trimisul special al Digi24 în Italia, Adrian Cojocaru, se află la Borgo Sant' Antonio, în aceeaşi zonă unde a mai fost şi în august, după seismul care a făcut peste 300 de victime.

Este un sat vechi de munte, unde foarte multe case s-au prăbuşit după cutremurul de 6,5 de duminică dimineaţă. Sunt case construite în acelaşi tipar cum erau cele de la Amatrice, case construite din piatră de râu, cu pământ şi lut, fără structură de rezistență prea solidă. Clădirile care au mai rămas încă în picioare au și ele, oricum, structura afectată, cu mari crăpături la parter și au fost evacuate. Autoritățile spun că ar fi aproximativ 70 de localități afectate în ultimele 24 de ore. Presa locală estimează că ar putea fi vorba despre aproape 100.000 de persoane care au nevoie de găzduire.

GALERIE FOTO. Urmăriţi mai jos o galerie cu fotografii realizate luni de Adrian Cojocaru în Italia (click pe prima poză pentru a le vedea pe toate celelalte):

cutremur italia6-adi cojocaru
cutremur italia6-adi cojocaru

Noaptea trecută au fost aproape 100 de replici în zona centrală a Italiei, cea mai puternică de 4,2.

Opt miliarde de euro şi aproximativ 30 de ani. De atât e nevoie pentru ca centrul Italiei să revină la normal, după cutremurul de ieri. Deja slăbite de seismele din ultimele două luni, zeci de clădiri au fost făcute una cu pământul. În doar câteva secunde, zeci de mii de oameni au devenit sinistraţi şi trăiesc acum în adăposturi improvizate sau la cunoştinţe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri