Cutremure în Italia | Clădiri care au rezistat în august s-au prăbuşit acum

Data publicării:
cutremur_italia_captura

Patru cutremure puternice au zguduit Italia în ultimele 24 de ore. Cele mai afectate sunt oraşele din centrul ţării, adică aceeaşi regiune unde în august a avut loc un seism cu magnitudinea 6. Aproape 300 de oameni au murit atunci, dintre care 11 români. Din fericire, de această dată, nimeni nu şi-a pierdut viaţa, însă zeci de persoane au fost rănite şi sute de case s-au prăbuşit.

Cutremurele au zguduit centrul Italiei, la graniţa regiunilor Umbria şi Marche. Visso se numără printre cele mai afectate oraşe.

Giuliano Pazzaglini, primar Visso: „Situaţia este critică, pentru că după cum vedeţi vedea, pagubele sunt însemnate.”

Sute de clădiri au fost avariate şi riscă să se prăbuşească în orice moment. În oraşele afectate, mii de oameni şi-au petrecut noaptea în stradă.

Dario, locuitor Visso: „Totul a picat când s-a produs seismul. Cu toţii am fugit în stradă. Abia am închis ochii toată noaptea”.

În oraşul Amatrice, Palatul Roşu, singura clădire din centrul istoric care a rămas în picioare în urma seismului din 24 august s-a prăbuşit după ultimele mişcări telurice. Acestea au avut magnitudinea cuprinsă între 4.4 şi 5.9.

Clădiri vechi de sute de ani, deja şubrezite de seismul din august, nu au mai rezistat şi s-au prăbuşit.

Mai multe centre de primire au fost organizate în oraşele afectate de cutremure şi guvernul italian a aprobat un ajutor în valoare de 40 de milioane de euro pentru acestea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri