Sari la conținut

Cutremurul din Italia | MAE: 8 români morţi, 5 răniţi, 19 dispăruţi

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că alţi doi români care au murit în Italia au fost identificaţi. Numărul românilor care şi-au pierdut viaţa în urma seismului a ajuns la 8. A crescut şi numărul celor pe care rudele nu-i mai găsesc şi sunt pe lista autorităţilor cu persoane dispărute: 19 oameni. A crescut şi bilanţul total al victimelor. Presa citează oficiali ai Protecţiei Civile care spun că 278 de oameni au murit. Sunt peste 400 de răniți și mii de sinistrați.

Comunicatul MAE:

Potrivit ultimelor informații, Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret că, în urma seismului din Italia survenit la data de 24 august 2016, au fost confirmate încă două decese ale unor cetăţeni români. În prezent, numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 8.

Având în vedere complexitatea acțiunilor necesare pentru gestionarea situației, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, o echipă consulară mobilă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, pregătită să intervină încă de la debutul calamității, se va deplasa, în regim de urgenţă, la Roma, în cursul dimineţii de 27 august 2016, pentru a sprijini demersurile echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, aflate deja la faţa locului.

În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

De asemenea, reprezentanţii Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului.”

În cursul dimineţii, MAE anunţase că un al şaselea român mort în Italia a fost identificat.

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon:

Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, 

Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209

Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.