Ministrul Maria Ligor: Avem 14 nume de români dispăruţi în Italia

Data actualizării: Data publicării:
ministrul maria ligor

Aflată în Italia, în zona afectată de cutremurul de miercuri, Maria Ligor declară că a crescut numărul românilor daţi dispăruţi. Ministrul pentru românii de pretutindeni spunea că sunt 19 nume pe această listă. În cursul serii, numărul a scăzut din nou la 14.

ministrul maria ligor

Actualizare. Sunt 14 români dați dispăruți în urma cutremurului, a spus ministrul Maria Ligor


 

Maria Ligor, ministrul pentru Relaţia cu românii de pretutindeni: „Au mai apărut informaţii din partea familiilor care nu reuşesc să-i localizeze pe cei apropiaţi. Avem acum 19 nume, nu toţi sunt neapărat din zona direct afectată. Lucrăm în continuare la localizarea celor dispăruţi. Am avut şi o veste bună. Aveam pe listă o familie de cinci persoane pe care nu puteam să-i localizăm. Avem confirmarea că sunt bine, sănătoşi cu toţii, sunt teferi, acasă, la Cluj.”

Trimisul special Digi24, Adrian Cojocaru, a stat de vorbă cu ministrul Maria Ligor. Aceasta a mai spus că mâine vor pleca spre ţatră trupurile a cinci, posibil chiar şase dintre românii morţi în urma cutremurului.

Echipele Ambasadei de la Roma şi Consulatului român de la Bologna sunt acum ajutate şi de colegi din ţară. Mai exact, o echipă a direcţiei consulare din MAE a ajuns la Rieti. „Am propus şi constituirea unei capacităţi de sprijin psihologic şi avem deja răspuns din partea Ministerului Sănătăţii, ne vom organiza şi în acest sens”, mai spune ministrul pentru Românii de pretutindeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri