Sari la conținut

O româncă şi soţul ei italian au murit. Copilul lor a fost salvat

Sunt 5 români care au murit în cutremurului devastator din centrul Italiei. Despre alţi 11 nu se ştie nimic, se află pe lista celor dispăruţi. Rudele, din Italia şi din România, se plâng că autorităţile le răspund cu greu la întrebări. De cealaltă parte, reprezentanţii Ministerului de Externe spun că procedurile oficiale de căutare şi de identificare fără dubiu a persoanelor care au murit, care sunt rănite sau care au fost recuperate de sub dărâmături cer timp.

Printre victimele cutremurului din Italia este şi o doljeancă de 36 de ani. Femeia era voluntar medical, iar soţul ei inginer pregătit să acţioneze în caz de calamităţi. Trupurile amândurora au fost descoperite sub dărâmăturile casei lor din Amatrice. Din fericire, copilul lor de 10 ani a fost salvat de pompieri şi este în siguranţă.

Aurelia Dăogaru avea 36 de ani şi era din comuna Malu Mare, de lângă Craiova. Acum 12 ani a plecat în Italia, să muncească şi acolo şi-a întemeiat o familie. S-a căsătorit cu un cetățean italian. Cei doi locuiau alături de copilul lor și socri într-o casă din Amatrice. Aurelia a fost în România toamna trecută.

Rina Dăogaru, bunica Aureliei: „A venit că zicea că vrea să îşi facă o cămăruţă, să aibă şi ea unde să stea în locul unde s-a născut.”

Imediat ce a aflat de cutremur, mama tinerei a plecat spre Italia. Acolo a aflat că Aurelia şi soţul ei au fost găsiţi fără suflare sub dărîmături. Pompierii au reuşit să le salveze copilul, care este internat acum in spital, în stare stabilă.

Rina Dăogaru, bunica Aureliei: „A primit telefon că s-a întâmplat un cutremur şi ar fi dispărut.”

Florica Dăogaru, mătușa Aurelia: „A sunat o verişoară de-a noastră şi a spus că i-a chemat să îi recunoască acolo, unde s-a dărâmat casa. I-au recunoscut şi sunt morţi amândoi.”

În Italia, echipele de salvare caută în continuare supravieţuitori printre ruinele clădirilor.