Presa internaţională despre cutremurele din Italia

Data actualizării: Data publicării:
cutremur italia repubblica 2

Jurnaliştii din toată lumea remarcă faptul că seismele de miercuri seară s-au produs aproape în acelaşi loc în care, în luna august, un cutremur cu magnitudinea 6,4 a distrus localităţi întregi şi a provocat moartea a peste 300 de oameni.

cutremur italia repubblica 2

Foto: www.repubblica.it

„Cutremure puternice în centrul Italiei. Primul cu magnitudinea de 5,4, al doilea de 5,9. Doi răniţi, panică la Roma, Aquila şi Perugia", anunţă La Repubblica. Publicaţia italiană scrie că după un prim seism cu epicentrul la Visso (Macerato), un al doilea, ceva mai puternic, s-a produs aproape în acelaşi epicentru. Un expert al Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia a declarat că cele două cutremure pot fi puse în legătură cu cel produs în luna august şi în urmă căruia peste 300 de oameni au murit.

cutremur italia corierre

Foto: www.corriere.it/

„Cutremurele s-au simţit până la Roma”, scrie Corriere della Sera. Sediul regiunii Lazio a fost evacuat după ce în pereţi au apărut crăpături. Unda de şoc a ajuns până pe Stadio Olimpico, unde se desfăşura partida Lazio – Cagliari, din Serie A. Meciul de fotbal a fost întrerupt.

„Un nou seism cu magnitudinea 6,1 în Italia”, scrie Le Figaro. Jurnaliştii francezi remarcă faptul că cele două seisme de miercuri seară s-au produs în aceeaşi zonă în care 300 de oameni au murit în urma cutremurul din luna august. „Numeroase imobile s-au prăbuşit, orăşelul nostru este distrus”, a declarat Marco Rinaldi, primarul din Ussita, citat de Le Figaro.

„Două cutremure puternice au lovit Italia în apropiere de locul seismului mortal din august”, spun jurnaliştii de la CNN. Visso, localitatea cea mai apropiată de epicentrele celor două seisme, se află la aproximativ 150 de kilometri de Roma şi la aproximativ 75 de kilometri de Amatrice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri