Sari la conținut

Una din victimele din Italia trebuia să vină acasă, după cinci ani

Printre românii care au murit în urma cutremurului care a spulberat localitatea Amatrice este şi o femeie din judeţul Botoşani. Muncea de 15 ani în Italia pentru a-şi ajuta fraţii şi tatăl. A murit împreună cu iubitul ei, sub zidurile dărâmate ale propriei case.

Nu-mi venea să cred, până aseară, când am văzut la televizor. Nu, n-am... Nu m-a gândit că o găsește moartă, n-am avut ideea asta”, rosteşte, cu greu, Constantin Iosub, tatăl Mariei.

Maria a plecat în Italia în urmă cu 15 ani. A avut inițial grijă de o bătrână, iar după moartea acesteia s-a angajat la un restaurant din Amatrice, unde lucra împreună cu iubitul ei italian.

Constantin Iosub, tatăl Mariei: „Era foarte sufletistă, a ajutat pe toți în orice privință. Ea mă întreba cum o duc eu cu sănătatea, știind că sunt invalid. M-a chemat ca să-mi fac proteză.”

Cu banii strânşi în Italia, Maria a cumpărat o casă în Avrămeni, pe care i-a dat-o unuia dintre fraţi. Urma să-şi cumpere alta, pentru ea. Tatăl şi fraţii au văzut-o ultima dată pe Maria în urmă cu aproape cinci ani. Femeia le promisese că anul acesta, de Crăciun, vine acasă.

Tot în satul Avrămeni, Doina Baraiu aşteaptă cu sufletul la gură veşti despre apropiaţi. Fiica şi nepoţii femeii sunt răniţi, însă despre sora ei nu are nicio veste.

Oficialii de la Ministerul de Externe vor ajuta familiile să repatrieze victimele cutremurului din Italia.