Victime ale cutremurului din Italia, încurcate. Reacția MAE

Data actualizării: Data publicării:
ruine cutremur

Ministerul Afacerilor Externe face precizări în cazul erorii comise de autoritățile italiene, care au stabilit greșit identitatea uneia dintre victimele cutremurului de luna trecută, astfel că în România a ajuns trupul neînsuflețit al unui italian. Rămășițele pământești ale cetățeanului român confundat cu un italian au fost repatriate, iar cele ale cetățeanului italian urmează să fie exhumate și trimise în Italia.

ruine cutremur

Comunicatul MAE:

Referitor la cazul semnalat de dumneavoastră, vă informăm că, dintr-o eroare în procesul de identificare a cadavrelor victimelor decedate în urma seismului din Italia Centrală, unul din corpurile neînsuflețite a fost atribuit unuia dintre cetățenii români decedați la Amatrice și transportat în România la data de 27.08.2016, în vederea înhumării.

Eroarea a fost descoperită în cursul acestei săptămâni, când, pe baza unor teste ADN, s-a stabilit că trupul cetățeanului român în cauză se afla, de fapt, la morga spitalului din Rieti. Cu sprijinul Ambasadei României la Roma, rămășițele pământești ale cetăţeanului român au fost deja repatriate.

Corpul neînsuflețit al cetăţeanului italian transportat, din cauza erorii de identificare, în România, urmează a fi exhumat și transportat în Italia.

Rugăm tratarea acestui caz cu respectul cuvenit faţă de familiile cetăţenilor români care au decedat în urma cutremurului din Italia Centrală, familii care continuă să se confrunte cu consecinţele dramatice ale acestei tragedii.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri