VIDEO. Cutremurul din Italia. Cozi la spaghetti all’amatriciana, în scop caritabil

Data publicării:
spaghetti amatrice

Sute de persoane au stat la coadă la Torino, pentru a cumpăra spaghetti all’amatriciana vândute de Protecţia Civilă, care va oferi banii strânşi pentru a ajuta victimele seismului de miercuri, din centrul Italiei, relatează La Repubblica, citată de News.ro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Circa 500 de oameni, localnici şi turişti, s-au aşezat la coadă încă dinainte de a fi gata pastele.
„Cum sunt pastele?”, a întrebat-o un jurnalist pe doamna Antonia, una dintre primele servite. “Bune, felicitări bucătarilor”, a răspuns ea, în timp ce stătea pe unul dintre cele 250 de scaune oferite de organizatorii evenimentului caritabil, printre care primarul din Torino, Chiara Appendino.
La prânz, coada ocupa toată piaţa San Carlo din Torino. Oamenii aşteptau să cumpere porţii de paste cu 10 sau 20 de euro, în funcţie de mărime.
În total, bucătarii au folosit 500 de kilograme de spaghete, 200 de kilograme pastă de tomate, 80 de bucăţi de şuncă, pentru 5.000 de porţii de paste all’amatriciana.
Ingredientele au fost oferite de Metrou, Coop şi Berruto Pasto.
„Băcătăria poate reuşi să ofere şi 80 de porţii la fiecare 10 minute”, a spus coordonatorul voluntarilor din Protecţia Civilă din Torino.
Cutremurul, cu magnitudinea de 6,2, a avut loc miercuri, la ora locală 3.36 (4.36, ora României), la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Roma, într-o zonă muntoasă din centrul Italiei. Cele mai multe dintre cele 290 de persoane ucise şi sutele de oameni răniţi sunt turişti aflaţi în trecere, ceea ce complică identificarea corpurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri