VIDEO. Distrugerile provocate de cutremurul din Italia, filmate de un jurnalist român

Data publicării:
Magnitude 6.2 Earthquake In Central Italy Kill At Least 13

Jurnalistul român Sergiu Balaban, stabilit în Italia, a ajuns în această după-amiază în zona afectată de cutremur. El a povestit la Digi24 că a fost nevoit să ocolească mult, pentru că cele mai multe drumuri erau blocate, și că a văzut autocare plin e cu oameni ale căror locuințe au fost distruse de seism.

Am văzut multe mașini, oameni care plecau din Amatrice spre alte locuri. Autocare pline cu bătrâni și copii, mașini de pompieri, basculante pline cu mobilă și cu ce a mai rămas prin casă și au putut salva”, a spus el.

Jurnalistul a povestit că s-a oprit la Norcia, în apropiere de Amatrice, unde orașul este mai liniștit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Locuitorii s-au resemnat și trăiesc pe ideea că, dacă ar fi să mor, mor și în casă, și în afară și nu pot face absolut nimic”, spune el.

Jurnalistul a povestit că a făcut 145 de kilometri în loc de 60: „Majoritatea drumurilor sunt închise ori de autorități, ori pe cale naturală: pietre căzute sau poduri crăpate și necirculabile”.

Sergiu Balaban a postat pe pagina sa de Facebook mai multe fotografii și clipuri în care sunt vizibile distrugerile provocate de cutremurul de azi-noapte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri